RESTORATION FLAT FIRALET

RESTORATION FLAT FIRALET

Olot, SPAIN
Personal Projet (J.Padrosa). With Montse Nogués
Project year 2013
The restoration of the house faces from four basic initial premises.
The first is to understand that the organization will respond to the model plant Day / Night. Leaving a kitchen, reading room and be on the side and above them hung the study. At the other end of the scale, the rooms with bathrooms. Being the stairs and elevator link between the two organizations.
The second premise, the organization wants to be volumetric light from two pieces, introduced in the original space. Giving order and structure distributive. The first is a set of bath and dressing room, bathroom and the second is the piece of furniture kitchen scale, taking the double height space. This fails to touch the wall leaving a gap initial lighting. Contemplation of lighting and patio terrace level.
The third premise, wants to be the search of the spatial fluidity inhabited. Space is understood as a continuous path between rooms. This continuity is seeking cuts from some of its plans. The tour of the area on the terrace is its end. This bounded horizontally através locations open courtyard. Flowing interior space through the crack.
The fourth and final premise, wants to be the approach of nature’s domestic space in a house located in the old town. Here the strategy is to open a small cut on the roof terrace of the clean wall and original old house. Becoming a wall backdrop where nature acts and agents forecast. I contemplated all this from the living room.