VIL.LA URANIA

VIL.LA URANIA

Barcelona, SPAIN
Competition. With AMM Arquitectes and SV Arquitecte
Project year 2013
Against urban logic of urban frame, we propose to consolidate the exceptional site. The project aims therefore disciplined opportunities of the allocated space: supported in the existing party, the building collapses in its central part to lighten the small building to keep. Since the two streets, a gentle ramps lead down to the entrance to the building, located in the center of the field and on the same level as the basement of the villa.
Conceived as a diaphragm, the facade is a complex and deep membrane where all functions are integrated, maintaining a common general structure, but with the desire to give maximum interior-exterior visual amplitude. The ends of the building, more opaque composition, adaptation to solve the heights of the adjacent buildings.